You are currently viewing Mijn Nieuwe Enkel

Mijn Nieuwe Enkel

Iedereen is wel bekend met het fenomeen van de “nieuwe heup”en de “nieuwe knie”.
Jaarlijks ondergaan enkele tienduizenden patienten in Nederland zo’n gewrichtsvervangende operatie.  Al in de 60-er jaren van de vorige eeuw werden er pogingen gedaan ook voor de enkel een goedfunctionerende prothese te ontwikkelen, maar met matige resultaten. Een prothese ontwerpen die klein genoeg is om in het enkelgewricht te passen én tot 7 maal het lichaamsgewicht te kunnen dragen is geen sinicure.  Pas aan het eind van de 20ste eeuw werd een prothese ontwikkeld die mogelijk aan de eisen zou kunnen voldoen.

Niet langer de gouden standaard

Door de matige resultaten van de protheses van 30 – 40 jaar geleden, gold bij veel artsen de opvatting: het vastzetten van het gewricht (verstijving of arthrodese) is de Gouden Standaard. Er is echter een redelijk grote groep patienten die beter zullen functioneren met een enkelprothese. Bij het hanteren van de juiste selectiecriteria is voor die groep mensen een prothese de beste oplossing.

De website moet eerlijke en objectieve voorlichting geven waardoor patienten een beeld krijgen van de voor- en nadelen leren kennen van de arthrodese ten opzicxht van de prothese.

Rechtstreekse communicatie met de orthopedische chirurgen zoals deze homepage biedt is redelijk uniek te noemen. 
De homepage is opgebouwd met WordPress: www.mijnnieuweenkel.nl

 

 

 

Leave a Reply